Over ons

 

De oprichter van VitalNext, Rein Strijker, is altijd gefascineerd geweest door de relatie tussen voeding en verlies van spierfunctie bij ouderen. In 2013 startte hij VitalNext om te kijken of hier iets tegen gedaan kon worden.

 

De meeste mensen in deze doelgroep zijn ondervoed, maar traditionele medische voeding richt zich enkel op toename van gewicht. Strijker besloot daarom een innovatieve ‘voeding voor medisch gebruik’ te ontwikkelen die rekening houdt met de laatste medische en wetenschappelijke inzichten. Met kennis en methoden uit de ‘life sciences’ is vervolgens een medische voeding ontwikkeld en uitvoerig getest onder patiënten, die niet alleen voldoet aan de wettelijke eisen voor medische voeding, maar die ook daadwerkelijk -in een uitgebreide klinische studie- relevante verbeteringen liet zien bij de doelgroep van mensen die ondervoed zijn.

Management

 

Rudy Mareel 
Executive Chairman

 

Rein Strijker 
CEO

 

Raad van Commissarissen

 

Rudy Mareel  
Voorzitter

CEO Polyganics

Dharminder Chahal 
Lid

CEO en medeoprichter Cardiogenx

Willem M. de Vos  
Lid

Professor Microbiology Universiteit van Wageningen,
Professor of Human Microbiomics University of Helsinki.

Investeerders

 

Naast investeringen door het management zijn in het bedrijf investeringen gedaan door de volgende partijen:

 

Galapagos NV

Galapagos (www.glpg.com) is een beursgenoteerd bedrijf met hoofdkwartier in Mechelen (Belgie) dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en commercialisering van innovatieve geneesmiddelen. Het heeft partnerships met diverse grote farma-bedrijven en de Galapagos-technologie wordt wereldwijd gezien als leidend op het gebied van het vinden van nieuwe geneesmiddelen.

Hanzepoort BV

Hanzepoort is onderdeel van de triade groep (www.triadegroep.nl) die nauw verbonden is met het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hanzepoort heeft als focus het investeren in kleine innovatieve bedrijven die zich richten op gezond ouder worden.

Van Herk Ventures

Van Herk Ventures is onderdeel van de Van Herk Groep (www.vanherkgroep.nl), eigendom van de Van Herk familie. Naast vastgoed en energie belegt de Groep veel in life sciences bedrijven zowel via directe investeringen in beursgenoteerde en private bedrijven als via investeringen in Venture Capital fondsen.

LRM

LRM (www.lrm.be) is een investeringsmaatschappij die economische groei in Belgisch Limburg ontgint en stimuleert. De focus van investeringen is breed en kan zich zowel richten op startende bedrijven als op grote ondernemingen.

OostNL

Oost NL (www.oostnl.nl) is de ontwikkelingsmaatschappij van Oost Nederland. Daarbij is het doel om de regionale economie te versterkingen o.a. via investeringen in bedrijven met duurzame en innovatieve producten en technologieën.

Contact

 

VitalNext b.v.
J.H. Oortweg 19
2333 CH Leiden
T +31 71 3322309

info@vitalnext.com