Voorschrijvers

 

VitalNext is een alternatief voor traditionele drinkvoeding. Het wordt geleverd in sachets van 63 gram in doosjes van 10 en is simpel in het gebruik. Het is heel makkelijk oplosbaar.

Het kan door allerlei soorten eten en drinken worden gemengd waarbij de oorspronkelijke smaak, geur en textuur behouden blijven. Dat varieert bijvoorbeeld van vla, vruchtensappen, koffie, milkshakes, soepen en sauzen tot stamppotten, aardappelpuree, jus, tonijnsalade, nasi, appelmoes, pasta en bonenschotels. VitalNext kan ook goed worden meegebakken in bijvoorbeeld een omelet of muffin.

De gebruiker van het product kan hierdoor de eigen smaakvoorkeur blijven volgen.

In een focusgroep met diëtisten, waarbij het gebruik van VitalNext werd getest, werd erop gewezen dat het gebruik van VitalNext leidt tot vermindering van het aantal vaste eetmomenten op een dag. Er kan immers met de reguliere momenten worden volstaan.

Patiënten

VitalNext kan worden gebruikt als ondersteuning bij behandeling van ondervoede patiënten.

 

Patiënten die ondervoed zijn, hebben over het algemeen moeite met het nuttigen van maaltijden. Door gebruik van VitalNext in reguliere maaltijden, hoeven er geen extra maaltijden genuttigd te worden. Daarnaast is het ook geschikt bij patiënten wiens smaakvoorkeur gedurende de tijd wijzigt.

VitalNext voorschrijven

 

VitalNext voldoet aan de criteria voor vergoeding van medische voeding. Het kan via de reguliere wegen worden voorgeschreven.

 

VitalNext is exclusief verkrijgbaar via Eurocept Homecare.

Veelgestelde vragen