Nieuws

Vervolg-financiering voor VitalNext om innovatieve medische voeding op de markt te brengen

 

7 oktober, 2020. Vitalnext Products BV kondigt vandaag aan dat bestaande investeerders waaronder Van Herk Groep, OostNL and Hanzepoort BV hebben deelgenomen aan een serie-B investeringsronde waardoor haar innovatieve nieuwe medische voedingsproduct (“VitalNext”) nu geïntroduceerd kan worden op de Nederlandse -en andere- markten.

Vitalnext Products BV heeft VitalNext ontwikkeld als een makkelijk oplosbaar poeder dat is geschikt als ‘Voeding voor Medisch Gebruik’. Het voldoet aan de relevante Europese richtlijnen en is uitermate geschikt om in te zetten als ondersteuning bij patiënten die lijden aan ondervoeding en met name aan verlies van spiermassa. De prevalentie van ondervoeding is, net als in andere Europese landen, hoog in Nederland. Zo is 32% van de patiënten, die thuiszorg krijgen, ondervoed1.

VitalNext kent een sterke wetenschappelijke basis middels het uitvoeren van diverse preklinische en klinische studies in samenwerking met onder andere TNO en de Universiteit van Wageningen (WUR).

Rein Strijker, CEO van Vitalnext Products BV: “Ik ben blij en trots dat we erin zijn geslaagd om een product te ontwikkelen vanaf een pril idee tot aan de markt. Na het afronden van deze vervolg-financiering zijn we goed gepositioneerd voor de uiteindelijke productintroductie die nu snel zal plaatsvinden. VitalNext zal dan -op recept- beschikbaar zijn, niet alleen voor ondervoede ouderen, maar voor iedereen die lijdt onder verlies van spiermassa en spierzwakte zoals bijvoorbeeld ook revaliderende COVID-19 patienten. De toevoeging van Sander Ketelaar aan ons team zal ongetwijfeld leiden tot verdere mogelijkheden buiten Nederland en ik heet hem van harte welkom in het bedrijf”

Rudy Mareel, Executive Chairman of Vitalnext Products BV: “De voortdurende steun van onze aandeelhouders heeft het mogelijk gemaakt om een innovatief product te ontwikkelen in een markt waar de afgelopen decennia weinig innovatie heeft plaatsgevonden. Ondanks de grote en wereldwijde medische behoefte aan voedingsproducten die een oplossing kunnen bieden voor spier-gerelateerde problemen in ondervoede patienten, hebben we in de afgelopen jaren weinig echte innovaties gezien in deze markt. Wij geloven dat VitalNext voor deze patienten nieuwe opties zal bieden”.

De ontwikkeling van VitalNext is mede mogelijk gemaakt door ‘innovatiekredieten’ van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (Ministerie van EZK) en Rabobank en door investeringen van de Van Herk Groep, OostNL, LRM en Hanzepoort.


1 Van der Pols-Vijlbrief et al. (2016). Factors associated with (risk of) undernutrition in community dwelling older adults receiving home care: A cross-sectional study in The Netherlands. Public Health Nutrition, 19(12), 2278-2289


Voor eventuele vragen:

Rein Strijker
r.strijker@vitalnext.com
+31 6 5391 2661